Tuesday, July 24, 2012

Nukilan Hari Jadi

Assalamualaikum..

Sekelip mata tanpa sedar, umur sudah makin menginjak. Dikandungkan selama 9 bulan, dilahirkan dengan tarungan nyawa seorang insan yang mulia, dibesarkan dengan tulang empat kerat ayah dan ibu, ditatang dengan penuh kasih, dididik untuk menjadi insan yang berguna. Lengkap sekali pakej untuk mencorakkan kain putih ku. Sesungguhnya, aku amat bersyukur berada di dalam keluarga ini. Walau banyak dugaannya, pasti aku tidak akan dijaga begini jika aku ditempatkan pada keluarga lain. Pasti aku tidak jadi siapa aku sekarang. Walau banyak kelemahan ku, mungkin juga tidak seperti orang lain yang mungkin dididik dengan lebih baik dari segala macam segi..aku tetap bersyukur kerna masih punya peluang untuk hidup didunia ni. Masih berpeluang melihat keindahan dunia. Alhamdulillah..

Tahun terakhir untuk merasa kebelasan tahun. Banyak lagi perkara yang perlu dimuhasabahkan. Masih belum cukup untuk menjadi ahli al-Jannah. Kira2, dengan menginjaknye umur aku ke angka 19 ini, dapat mematangkan aku tentang kehidupan. Tentang tujuan utama dijadikan khalifah dimuka bumi ini. Untuk terus lebih berusaha mengejar ilmu Allah yang amat luas, serta mencari keredhaan-Nya.

Tak banyak yang aku pinta, cuma harapan segala urusan aku dipermudahkan-Nya. Aminn.. supaya ditenangkan hati, dikuatkan semangat dan dipanjangkan umur. Semoga aku menjadi insan yang terbaik pada masa hadapan ;)


HAPPY BIRTHDAY TO ME!
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki :D

No comments:

Post a Comment