Friday, February 17, 2012

kisah dulu ~ entri yang ke -100

assalamualaikum..

yeah!!entri yg ke-100 da..hmm.ape yg special nye??sbb no die 100 ke??ntaa la..aku pon tak tahu. orang lain pon selalu update pasal entri dorng yg ke 100..knp ek sebenarnye? =.=?

ok. dalam 100 entri aku selama aku berbeloging ni..da mcm2 kesah da. suka duka sume ada la..dan saya sangat rindukan kisah dulu2 tu..andai la masa boleh diubah..akan ku percantikkan ape yg tak cantik..

aku start berbeloging ni pd 16/8/2009..bru la lagi.sbb tu lmbt mcm kura2 nk smpai entri ke 100..hehe *afq.klu bce jgn nk gelak sgt k dgn word kura2 tu.tumbuk kang :P   patu ade suatu ketika aku lme tak hapdet2 sbb....ala lupa la sbb ape..hehehe.dan aku mula active secara konsistennye sejak masuk upm ni la..yela mana taknye..boleh on9 bile2 je dan dimana saja..hee.

mcm2 da perkara yg dtg dan pergi dlm hidup aku..tak sangka masa tu cpt je berlalu. tw2 lg 2 bln lbh je aku nak abs asasi..hurmm :( pengalaman hidup kat asasi mungkin akan menjd kenangan plg terindah dalam hidup aku..aku dpt rasa hidup yg sebenar. aku da tak tahu nak bebel ape lg ni.. tp td aku belek2 gmba dlm lappy aku ni..dan ini adalah sebahagian dari kisah lalu tu :)

baru terasa pengembaraan hidup tu bermula bila...hidup di Sekolah Menengah Taman Seraya..


fuh! berderau darah dpt mms ni dari Ahmad Fikri ;)


dan inilah hasilnya.. Alhamdulillah :)


gamba ni tak silap aku masa form 2 kot.ada beza tak dgn aku yg skrng?


my best friend masa sekolah kat taman seraya. miss u :(



gemok tak?ke sama je?tp aku pernh kurus lg la drpd ni.


Suria KLCC - Aquaria


first time outing dgn kwn2. form 3.kesian kn?hee

 heh heh heh heh. sumpah aku rindu kau Ahmad Fikri !


last kn kite gather sme2.patu da tak jumpa2 da..

after that, pengembaraan diteruskan di Sekolah Menengah Pusat Bandar Puchong..

desliparjepunn.com :) thanks 4 the sweet moment guys.




after them, mereka berdua ni plak.. :)




hari sukan kat sekolah yang paling happening eva! esok terus tak ada suara.



then, bermula la zaman habis sekolah..sambil tunggu result aku keje kat Guardian.


sampai la lokasi terkini aku.. Universiti Putra Malaysia

F205/1, Kolej 13 , UPM

apa la agaknya lepas ni kan..gamba2 ni sume sejak aku mnginjak ke sekolah menengah..gmba kecik2 tak de la..ada dlm album..da jd hardcopy da..hehehe.nnt la ye.

~ THE END ~


Monday, February 6, 2012

sunway pyramid

assalamualaikum..

pengalaman yang amat menarik untuk hari ni..hehe! aku ngn Mal outing kat Sunway Pyramid . Mal stay kat rumah aku since jumaat malam ritu sebab Mal nak pegi jmp kawan sekolah die kat Sunway. da alang2 aku pon nk join sekali..tu yang aku ajak die tido rumah aku.hekhek. alasan nak kuar sebenarnye..ngee~

ok seawal 10.45 pg..awal ke?hehe. kitorng kuar la dari rumah aku menunggu bas MINI no 68. satu satunya bas yang ke Sunway dari rumah aku. kejap je tunggu. maka bas pon tiba. da mcm teater da ayat aku. heh! naik je bas tu..aku ddk blakang sekali memandang da xde tempat kosong melainkan blakang sekali. duduk je aku. aku toleh la tepi..eh????? "MANA MAL?" ah. sudah! takkan die tak naik kot..hehe. rupa rupa nya die duduk depan sekali blakang drebar bas iaitu apek tua. laaaa hai Mal ni..await duduk depan na??blakang ni kosong. selepas orang turun dan naik..dapatla kami duduk bersama. satu kerus tu muat untuk dua orang jep.

yang nak dijadikan pengalaman menarik dan sumpah aku tak nak dah naik bas mini lagi! 
first : bas tu macam dah nak terburai pon ada. heh heh!
second : bunyi bas tu. perghh! nanti gua bg lu olang tgk itu vilio otey!patu korang gelak la sampai jatuh bangunan ye. ^_^
third : endon bapak la ramai gile. patu dress up dorang. perghh! aku yang orang KL ni pon kalah beb! haha! ouh yela lupa nak g SUNWAY PYRAMID kan.. *tangandidadamatakeatas
fourth : nak pergi SUNWAY PYRAMID . nama tempat membeli belah yang terkemuka. da sama tahap dengan KLCC da ni..tapi pegi naik bas mini capuk yang dah nak terburai. hehehehehehehehehe!
 *sorrylapriorityakukuat.heh
fifth : aku tak boleh berhenti tersenyum akibat mengenangkan ke empat empat perkara di atas! nanti orang igt aku gila. 

setelah di teliti dengan betul. aku rasa agak munasabah untuk aku tak naik bas mini lagi. haha! sesampai saja disana terus la kami ke sini dan ke mari sampai nak tercabut kepala lutut. hoi! besar tu sunway ni. da la berpusing pusing..mujur Mal ada pemandu pelancong mcm aku. haha! tak de la selalu pon aku pegi sunway. tapi boleh la cam lagi jalan2 dalam sunway tu.. after solat kitorang pegi makan. McD. seperti biasa ayam goreng McD spicy menjadi pilihan..takde la pedas sangat plak kali ni punya kn Mal? kn? lepas tu barula kitorang jalan2 balik..aku terjumpa flat shoes stripes ni..lawa..tapi malangnya tak de saiz..tinggal yang paling besar dan yang paling kecik. aku punya saiz tengah2. normal an? hehe. lebih malangnye lagi bila zip kasut aku rosak. haishh! memang die suruh aku beli kasut baru ni.. aku pon teruskan la misi mencari kasut..ada yang lawa tapi harga bapak la luar dari budget aku. jumpa lagi..design da lawa da..warna lain plak tak de..last2 dapat la jugak aku sepasang.hehe. kasut baru lagi..haishhh!

pukol 5 ptg..kitorang balik la..naik bas mini lagi yang sesak dan penuh dengan manusia pelbagai kaum jenis dan jantina. hishh! taubat nasuhah da aku.hehe. ya..have so much fun since ni first time pegi sunway dengan kawan. geram gila tengok Sunway Lagoon sebelah tu..rasa nak terjun dari tingkap Sunway Pyramid tu terus masuk kolam..hehehe. free je kn..mati pon..mati free je.hehe

ok.teringin nak g SL dengan someone. my wish.hehe!

nah . tengok ni untuk santapan mata. haha!


nak main ski. tpi tunggu aku kayo dulu ea.


selama aku pergi sunway manyak2 kali tu..ni first time aku amik gmba dgn kepala singa tu.






mcm Avatar tak?


heh heh heh heh :P

last but not least,, mempersembahkan!

video

sekian,,terima kasih banyak2 *gaya pipah :p