Sunday, January 8, 2012

ASPER : FIRST CLASS SEM 2

Assalamualaikum..
Mood : listening to Teman Sejati by Brothers
Dedicate to all my dearest friends in First Class

Habis sudah semester 2…sekejap je da nk msk last sem. Lepas tu, masing2 akan buat haluan sendiri. Sedih je kn L aku just nak bg tw. Aku sangat gembira sebb dapat classmates mcm korng ni. Sangat sangat okey! Haha. korang mmg best la. Otak sume masuk je ngn aku. Terima kasih sebab sudi berkawan dengan aku. terima kasih atas segala pertolongan kalian. Aku amat amat hargainya. :D mcm2 da kita buat sama2 kan? Jamuan..buka puasa sama2. Keluar main bowling dekat Mines..tp paling best time amali pertanian. Time tu rasa mcm kita ni da kenal lama gila da. Mcm adik beradik yang tak pernah gaduh la.haha. bahagia je kn. Aku igt lagi masa sem 1,time kita bt amali kat tempat timun tu. Hahah! Bila kenang balik kelakar pon ada. Kne torture tengah panas. Kene marah..tapi kita still buat jugak keje tu sampai habis kn.. J sem 2 ni tak banyak sgt amali. Balik2 presentation lawatan presentation lawatan. Lawatan ke kilang beryll’s selama setgh jam =.=

pengalaman dlm kelas pon bermakna jugak. Haha. maaf nk ‘bercerita’ jap. Hee. Pengalaman bersama lecturer yang aku tak pernah terlintas kat pikiran aku bhw org yang mengajar aku klu kat luar dah pangkat nenek atok aku da. :p

aku mula dengan UMI. Hekhekhek. Aku rasa sume fikir ape yg aku fikir. Ngee~ mcm2 kita tahu pasal die kn?? Klu dikira btl2. Seminggu kelas biology tu..kita blaja 45 mnt je kn.selebihnya..bedtime story! Hee.

Then, Dr. ASMAH. Aku paling suka attend kelas die. Serius aku tak pernah ngantok pon dlm kelas die.. motivator yg sangat hebat. Terkesan jgk la dengan kata2 semangat die. Tp kejap jela. Hahaha. Harap aku dapat score dlm chemistry la nnt ek.

Memang sejak sekolah lagi aku tak pernah dapat cikgu physics yang betul2 pandai mengajar dan aku faham. Hehe. Serius.aku tak pernah paham ape yg Dr. ZAS aja. Sampai 1 tahap aku nak je angkat tgn patu ckp “ maaf Dr tapi saya nak ckp yang saya tak pernah faham ape yg Dr aja. Saya cuba focus apa yg Dr ckp..tapi tak boleh. Sbb Dr ckp sekejap kuat sekejap perlahan. Ia buat saya hilang focus. Jadi, Dr ada cara terbaik utk bantu saya tak?” serius weyh!

Sepanjang sem 2 ni aku sangat kesian tgk Dr. Wan Mohammad. Haha! aku tak ckp pon korng da tw kn..boleh kira bpe kepala je yg btl2 listen ape yg die ckp.yg selebihnya? ON9!!!! Tido, borak2, datang semata2 nk sign attendant je dan kita ni boleh suka2 hati nk dtg kelas pkol bpe.tp yg peliknya..die tak pernah marah kn?

Gara2 En. MAT pergi haji..dapat la kita merasa Pn. SURIAH yg aja..walaupon laju..paham la jgk. Drpd En. MAT.. bdk genius math pon tak paham. Apatah lagi aku yang dah hilang otah math aku. Tapi cayala..Fanaa paham kot! Haha. oh ye. Satu2 nya org yg boleh angkat kening tanpa dibuat2. Hehehe! Fanaa pny teka teki

I love Miss MIERA!!! Ehe. The cutest lecturer. So lovely ok. Dress up mmg hebat gila la..tak caya die tak ada Facebook or Blog..budak2 laki mmg suka g kelas English ni :p

But then, better than sem 1 right??bg aku la. Sem 2 ni aku rasa aku blaja la jgk drpd sem 1.hikhik. itu pasal la pointer pon ngam2 ho je.haha. dan sem 2 ni jgk kita lebih rapat kn? Satu kelas kot. Dapat rasala ukhwah yang terjalin tu kn…

Ni la korang pada pandangan aku :

THE BOYZZ :
Ahmad : kau tw x kau sangat cool! Haha. tp kadang2 nmpk gk la ke’poyo’annye tu. Biasala lelaki kn. :p
Yam     : haha. suka tgk kau gelak. Buat aku lagi gelak sbb gelakkan kau. HAHA!
Faez     : adik aku yg berkali ganda lebih besar dr aku. Haha! kau mmg suka cari pasal dengan aku. Tp kau baik. :p
Sal       : badak! Gemok! Selalu tak puas hati ngn aku. The most caring friend :ppppp
Alwis   : IB!! haha!suka borak ngn kau. Igt x kita main tny2 spe yg hensem or cntik kat dlm kelas kita mse  sem 1?
Budin   : kau mmg pencapab terbaik. Haha! thanx sebb concern psl aku mse aku demam ritu. :p
Mun     : aku xtw la nk ckp ape kau ni =.= aku rse kau tw ape aku nk ckp. p/s : u can count on me forever
friend J
Ijat       : kau selalu tny aku blk ke x every weekend -.- oh! Aku suka tgk kau pakai kemeja putih tu.smart  
             
Shaher : thanx sbb selalu tompangkn mader setiap kali kitorng nk kuar lps hbs kelas. Haha! tp aku sekali je
kn pnh tompang mader. Kau suka buat gaya gedik kau :p
Asyman : suka bile dgr kau pnggil org byk2 kali.. gedik kot! Haha!
Radzi    : cherry!!! Kau sangat annoying mse awl2 masuk. Sume bdk pompuan takot nk tego kau. Tp da  lme2 blh thn hebat menganjing org kn..haha.
Syazrin : kau takut ape syaz?? Haha!
Arip     : pandai jgk kau bt lawak kn? Jrg ckp ngn kau.. oh ye! “Pengerusi ASPER ke?” Haha!
Hadi     : tak sempat nk se’group’ ngn kau..da kne tkr group.
Yus      : azam baru yus thn ni..jgn tido lg dlm kelas.haha.
Bob     : nnt dtg vela cerita kat aku plak. Ritu aku xde mse ko story2 ngn mal sume :p
Amir    : kekalkan disiplin anda!
Hafiz    : aku tw mak kau selalu rindu kat kau :ppp
Neo     : harap kau dapat bersabar dengan perangai kwn2 kau .hehe.
Google : baik. Terima kasih duit raya J
Khai    : maaf jika ada terbuat kau marah mse lab fizik. Jgn serik nk group ngn aku plak. Haha.
Bobo   : si tinggi lampai yg sempoi.
Farid   : kau lawak sangat la weyh!
Zikri    : kau paling istimewa antara kitorng.hahaha!
Fahim  : suka cara Islamic kau.

THE GIRLZZ :
Yaya : awak tw x yg awak ni lawa? Ngee~ teruja tgk nota2 awak J
Ilya   : sem 3 agk2 kita se’group’ lg ke ha lab fizik? Boleh buli khai lagi. Hikhik
Farrah : awak ada karakter tersendiri.
Una  : kau mmg pembikin kecoh bilik aku.haha! lepak bilik kitorng lg tw –budak tecik-
Wani : kawan tonton aku!! haha! cinta Elysa weyh! :p
Anasya : awek klate aihh! Thanx 4 the video interview . hee
Dhira : kau baik sangat!
Ziqou : geng brutal aku.aha! blaja masak tw. Hehe
Lily : kembar xserupa aku. hee
Intan : thanx sbb sudi layan aku kadang2 bile aku lepak bilik korng.hehe.
Kywa : itew tawan tampai bile2 tw! Ngee~ jge mun baik2.
Nicha : sangat sempoi boleh tak. Keep it up dear! J
Jiq : awak tw x awk sangat sangat comel.tapi sempoi gile kot.
Nad : mkn byk2 ckit. Nnt xdela tumbang ditiup angin. Hehe! Kau plg mature la :ppp
Mal : sorry selalu kne buli+nganjing+buat mal marah. Hehe! Awak kwn terbaik kite. J J J
Nisa : umi!!!hehe. Cambridge yo!
Fanaa : bdk perasan comel :p haha! style la weyh! Kumbang bkn sekumtum tw.haha!
Iffa : iffa kene caya yg iffa gemok. Seriously???janji tak tipu.haha!

Ok done .. As conclusion, KORANG MEMANG THE BEST FRIEND I’VE EVER HAD! Thanks for all the sweet moment and memories.
ni la MISS MIERA tu..cute kn??

nichaa-eqa-una

time has no meaning in itself, unless we choose to give it significance”
copyright@asperfirstclassupm.com

5 comments:

  1. ***Warning, orang kuantan datangggg***

    awww,dia ckp kite comelll lahhh :ppp hahaha
    *maluuu

    cheeqa sempoi lahhh, terima kasihh bekerjasama dalam group bi&agri . memang best bekerja dgn cheeqa.responsible sngtsngt :)

    ReplyDelete
  2. seriusly kite gemok?? habes laa cuti ni,,, kite x mkn,, wakakakakka~ tgk sem 3, memang x de adipose tissue laa korg nk maen~~

    ReplyDelete